Köpa och sälja silvertackor

I tider när den globala ekonomin känns instabil väljer många att investera i silver eller guld. Kanske är man orolig för den ökade inflationen – att investera fysiskt kan då kännas tryggt och säkert.

Oavsett anledning till köpet, kan silvertackor vara en riktigt bra investering om man är tillräckligt påläst. Silvertackor kan köpas på många olika sidor där vissa mer nogräknade än andra.

Ha ögonen öppna även för äldre silvertackor

För många investerare, särskilt de lite mindre erfarna, kan det vara lätt hänt att man endast väljer att köpa de nyaste silvertackorna. Nya silvertackor ser överlag mer exklusiva ut och det kan därför vara svårt att inte lockas att köpa dem.

Det behöver egentligen inte vara något fel med att köpa sprillans nya silvertackor – dock är det ofta de ”begagnade” silvertackorna som man kan göra bäst deal på. Att köpa begagnade silvertackor kan förvisso vara förenat med vissa risker, särskilt om man inte har gjort efterforskningar kring aktören som säljer dem.

Går man dock till en aktör som har ett bra rykte och god erfarenhet, är det med begagnade silvertackor man med stor sannolikhet gör bäst affär.

Fundera över storleken

silvertackor För dig som vill förbättra möjligheterna att sälja av tackorna i framtiden, är det bra att köpa silvertackor som är lite mindre. De vanligast förekommande storlekarna är 1, 5 samt 10 Troy Ounce och 1 kilo.

Givetvis finns det större silvertackor än dessa, men de begränsar möjligheterna att sälja av dem något. Möjligheterna försämras eftersom de större storlekarna passar privatpersoner sämre, både på grund av storleken (förvaring) men också för priset. Att sälja av mindre tackor ger helt enkelt ett större kundunderlag att välja mellan.

För dig som inte vill ha samma möjlighet att sälja av dem, kan det dock löna sig att köpa större silvertackor. I alla fall om du har möjlighet till bra och säker förvaring. Som med mycket annat får man ett bättre pris per gram ju större mängd man köper och så funkar det även med silver.

Tänk på dock på det som nämns ovan – många som köper silver är ute efter de lite mindre storlekarna. Att köpa stora silvertackor kan således begränsa möjligheterna att sälja av dem.